Spanje is vermoeid, Oranje wint met 2-0

Geplaatst door

Ik denk dat de wedstrijd tegen Spanje het gemakkelijkst is.” Dat zegt Bert Konterman in zijn vooruitblik op het WK, dat vanavond (donderdag) in Brazilië begint. “De duels met Chili en Australië gaan de doorslag geven.”

Morgen (vrijdag) speelt het Nederlands elftal eerst in Salvador tegen Spanje. “Spanje is vermoeid. Het heilige vuur is weg, ze hebben alles gewonnen wat ze kunnen winnen, lange seizoenen achter de rug. Ik heb het vermoeden dat alles daar over en uit is.”

Een voorspelling wil Konterman van OnsOranje ook wel geven. “Spanje is moe. Als dat inderdaad ook zo is, win je daar met 2-0.” Ook Erik Meijer rekent op drie punten. “Ik verwacht een overwinning tegen Spanje, een gelijkspel tegen Chili en een zege op Australië. Dan komen de sterke landen bij elkaar en moet je hopen op een goede dag.”

De voormalige spits van PSV, Liverpool en Bayer 04 Leverkusen heeft nog een belangrijke tip. “Let op Klaas-Jan Huntelaar. Laat hem spelen. Die gaat belangrijk worden.” Ook Rob en Richard Witschge spreken hun verwachtingen.