WK VOETBAL TV 1014 BRAZILIË SPORTNIEUWS!


‘Spanje of Nederland: het voetbal wint!’

0
Geplaatst 11 juli, 2010 door WK Voetbal TV in WK Voetbal 2010

In de Italiaanse en de Franse media wordt met veel belangstelling gekeken naar de finale. Het dagblad l’Équipe pakt vandaag op de voorpagina groot uit met een collage van beide ploegen, alsof de Tour de France helemaal niet bestaat.

‘Op naar een nieuwe wereldorde,’ laat de grootste sportkrant van Frankrijk weten. De eerste negen pagina’s zijn gewijd aan de wedstrijd in Johannesburg, met o.a. verhalen over Giovanni van Bronckhorst en Bert van Marwijk. ‘Deze finale is zo mooi als de eerste keer,’ luidt een van de suggestieve koppen.

La Gazzetta dello Sport is vol respect over de finalisten. ‘Wie er ook zegeviert, het voetbal wint,’ is het motto van de roze krant. De winnaar wordt de achtste koningin van de wereld. De eerste dertien pagina’s besteden aandacht aan de finale, met o.a. zowaar een interview met Yolanthe en een artikel over de kroonprinsen Felipe en Willem-Alexander die naast elkaar op de tribune zullen zitten. Ook il Corriere dello Sport schenkt op de eerste elf pagina’s aandacht aan de mondiale finale.


Over de auteur

WK Voetbal TV
WK Voetbal TV

De redactie staat altijd open voor suggesties van uw kant. Heeft u een tip, wilt uw adverteren, of iets te vragen aan de redactie, dan kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

0 reactiesWees de eerste om te reageren!


Plaats een reactie

(required)Facebook