WK VOETBAL TV 1014 BRAZILIË SPORTNIEUWS!


Europees kampioenschap voetbal 2012

1
Geplaatst 26 juli, 2010 door WK Voetbal TV in EK Voetbal 2012
Euro 2012

Oekraïne en Polen organiseren het Europees kampioenschap voetbal van 2012, dat zal plaatsvinden van 8 juni tot 1 juli 2012. Voorzitter Michel Platini van de Europese voetbalbond UEFA heeft dit op woensdag 18 april 2007 bekendgemaakt in Cardiff, Wales. Met acht stemmen kregen de twee landen de voorkeur boven Italië (vier stemmen) en het duo Kroatië/Hongarije (nul stemmen).

Speelsteden
De wedstrijden worden afgewerkt in acht speelsteden, gelijk verdeeld over de beide gastlanden. In Oekraïne zijn dat Charkov, Donetsk, Kiev en Lviv, in Polen wordt gevoetbald in Gdańsk, Poznań, Warschau en Wrocław. De Poolse steden Chorzów en Krakau staan op de reservelijst, evenals het Oekraïense Odessa. De Oekraïense stad Dnepropetrovsk stond aanvankelijk op de lijst van speelsteden, maar door onvoldoende vooruitgang in de aanleg van infrastructuur rond het vliegveld, besloot de UEFA om Charkov aan te wijzen als speelstad.

Aantal deelnemers
Net als aan alle EK’s vanaf 1996, nemen zestien landen deel. Het is de laatste keer met 16 teams. Vanaf 2016 doen 24 landen mee aan de eindronde. Het voorstel om al in 2012 het deelnemersveld tot 24 uit te breiden werd afgewezen.

Oekraïne en Polen zijn als organisatoren automatisch geplaatst. De overige landen beginnen in de zomer van 2010 met de kwalificatie.


Over de auteur

WK Voetbal TV
WK Voetbal TV

De redactie staat altijd open voor suggesties van uw kant. Heeft u een tip, wilt uw adverteren, of iets te vragen aan de redactie, dan kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

  1.  
    h ten napel

    eindelijk gaan we eens gezellig naar onze buren. het werd tijd. het geouwehoer van het kleine kleffe politieke gevestigde groepje van het niets beduidende kloten landje moet maar eens over zijn. wat de pvv in nederland is, is nederland in europa en de wereld. over sex, drugs en financieel mensen onderdrukken moet je in nederland zijn daarvoor deinst de politiek hier niet terug. wie is nou erger, je duidelijke vijand of het verborgen dieven die je achteraf proberen te naaien. hoe komt een niets bezitten door aangeslibt land aan zo’n rijkdom? waar komt dat vandaan?
    waarom wordt over polen en ukraine niet ook het daar heersende respekt onderling getoond? de schoonheid van de landen. wat weten we er uberhaupt van? waarop is de jammerlijke kloten houding van nederland gebaseerd?
    de bezoekers zullen vast een andere betere mening hebben dat wat er nu bekend is. ik heb het althans wel en ik ben er diverse keren geweest.

Plaats een reactie

(required)Facebook