Orlando Engelaar

Geplaatst door

Orlando Engelaar (Rotterdam, 24 augustus 1979) is een Nederlandse voetballer die per 2009/10 uitkomt voor PSV. Hij is meervoudig Nederlands international.

Engelaar speelde in het verleden voor de Nederlandse eredivisie-ploegen FC Twente, Feyenoord en NAC, voor de Belgische eersteklasser KRC Genk en voor de Duitse topclub FC Schalke 04. Hij is met 1.96 m één van de langste spelers in de Eredivisie.

Op 2 juni 2007 maakte Engelaar zijn debuut voor Oranje in de wedstrijd tegen Zuid-Korea. Bondscoach Marco van Basten liet hem in het World Cup Stadium in Seoel in de 63e minuut invallen voor Wesley Sneijder.

Op 24 mei 2008 stond hij in de basis van het Nederlands elftal tijdens de eerste van drie oefeninterlands in de laatste twee weken voorafgaande aan het EK. Hiermee speelde hij zijn vierde interland. De dag erna werd duidelijk dat hij ook daadwerkelijk definitief geselecteerd was voor het EK, omdat bondscoach Marco van Basten een andere middenvelder, te weten Denny Landzaat, liet afvallen uit zijn voorlopige selectie. Hij begon op het EK in de basis in drie van de vier wedstrijden in Oranje.

Op 3 juli 2008 werd bekend dat FC Twente en FC Schalke 04 het eens waren over de transfer van Engelaar naar de Duitse club. Schalke was bereid om aan de vraagprijs van FC Twente te voldoen. Na een mislukt seizoen bij Schalke keert Engelaar terug op de Nederlandse velden. PSV legt de middenvelder in juni 2009 voor 4 jaar vast