Jeremain Lens

Geplaatst door

Jeremain Lens (Amsterdam, 24 november 1987) is een Nederlands profvoetballer van Surinaamse afkomst. Momenteel is hij uitkomend voor AZ Alkmaar. Eerder speelde hij voor N.E.C.. Ook speelt hij interlands voor het Surinaams voetbalelftal.

Jeremain is een neef van voormalig voetballer Sigi Lens.

Clubvoetbal

AZ Alkmaar

Lens maakte in het seizoen 2005/2006 zijn debuut in het betaalde voetbal. Hij speelde dat seizoen 1 wedstrijd voor AZ. Lens is afkomstig uit de jeugdafdeling van AZ Alkmaar en speelde ook bij SV de Bijlmer. De aanvaller heeft in Alkmaar nog een contract tot en met 2013.

In juni 2007 bereikte AZ met N.E.C. een akkoord over de huur van Lens voor een jaar, Lens stemde hiermee in en speelde zodoende in 2007-2008 op huurbasis voor N.E.C..

N.E.C.

Na een moeizaam begin kwam hij, net als vele andere spelers, na de winterstop op dreef en scoorde hij acht maal voor N.E.C. in zestien wedstrijden, en werd de revelatie van de resterende wedstrijden en bereikte met N.E.C. de Play-Offs om een UEFA Cup ticket die het uiteindelijk ook won. Het leek er lange tijd op dat hij naar N.E.C. zou verkassen na de goede prestaties in de tweede seizoenshelft in Nijmegen.

AZ Alkmaar

In juli 2008 werd hij aan zijn linker voet geopereerd. Na zijn herstel speelde hij weer in Alkmaar bij AZ.

Interlands

Suriname

Hoewel Jeremain Lens eerder voor het Nederlands elftal -21 uitkwam, bleef hij emotioneel verbonden met zijn afkomst. In 2009 werd Lens door bondscoach Wensley Bundel opgenomen in de Surinaamse selectie voor de PARBO Cup. Omdat het toernooi niet onder auspiciën van de FIFA wordt gespeeld, mocht Lens uitkomen voor het Surinaams voetbalelftal. Zijn eerste wedstrijd voor Suriname was de interland tegen Frans-Guyana (0-2 verlies) op 3 juni 2009. Met Suriname behaalde Lens uiteindelijk de tweede plaats in het vierlandentoernooi.