Kwalificatiewedstrijd: Nederland – Turkije

Geplaatst door

Nederland – Turkije is het eerste duel van Oranje in 2015. In de Amsterdam ArenA neemt Nederland het op tegen Turkije voor een ticket voor het EK 2016 in Frankrijk. Nederland – Turkije is het 5e duel van Nederland in deze kwalificatiereeks.

In Turkije treft Oranje een tegenstander die het nog kent van de WK kwalificatie. In die reeks wist het Nederlands elftal van Louis van Gaal twee keer van de Turken te winnen. Zowel in Amsterdam als in Istanbul won Nederland met 2-0 en plaatste zich eenvoudig voor het WK 2014. Turkije ontbrak op het eindtoernooi in Brazilië.

Het Turkse team bestaat voornamelijk uit spelers die ook in Turkije voetballen. Aanvoerder Arda Turan is de enige speler die bij een andere grote Europese club speelt, namelijk Atletico Madrid.

De ploeg van bondscoach Fatih Terim won tot nu toe 1 wedstrijd in de poule, 3-1 tegen Kazachstan. Na verliespartijen tegen Tsjechië en IJsland en een gelijkspel tegen Letland staat Turkije nu op vier punten. Dat zijn er twee minder dan Oranje.

Na twee nederlagen en twee overwinningen betekent Nederland – Turkije opnieuw een enorm belangrijk duel voor Oranje op weg naar het EK 2016 in Frankrijk.