Wedstrijden Oranje in de bioscoop te zien tijdens EK

Geplaatst door

In meer dan 25 bioscopen zijn deze zomer de wedstrijden van het Nederlands elftal te zien. Tijdens het Europees Kampioenschap kleuren de bioscoopzalen oranje. Dat meldt het AD vandaag. ‘Alleen in het stadion heb je een betere plek.

Het belooft dé filmhit van deze zomer in de Nederlandse bioscopen te worden: De avonturen van Oranje in Charkov. Met hoofdrollen voor Robin van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder. De regie is in handen van bondscoach Bert van Marwijk. Première: 9 juni, klokslag zes uur.

Wanneer het Nederlands elftal aftrapt voor de eerste EK-wedstrijd tegen Denemarken zitten meer dan 25 bioscoopzalen gevuld met voetbalfans. Zowel Pathé als JT Bioscopen hebben zalen gereserveerd voor live-uitzendingen van Oranje. In de bioscoopzalen met 150 tot 750 zitplaatsen zijn de verrichtingen van het Nederlands elftal te volgen. Van Rotterdam tot Hoogezand, van Nijmegen tot Amsterdam.

Zeker is dat de drie groepsduels tegen Denemarken, Duitsland en Portugal worden uitgezonden. ‘Of we meer wedstrijden uitzenden, hangt af van de spelers op het veld’, zegt Jan Leijssenaar van JT Bioscopen. Mocht Nederland de finale halen dan zal Pathé die in 3D uitzenden.

Waar doorgaans wordt opgeroepen tot stilte in de zaal en bezoekers hun mobiele telefoons moeten uitzetten, zijn de restricties bij de wedstrijden van het Nederlands elftal minder streng. Juichen mag, verkleedpartijen worden aangemoedigd en, geen paniek, bier mag mee de bioscoopzaal in. Het ‘Hup Holland hup’ op de tribunes in Oekraïne zal Dolby Surround door de bioscopen schallen. ‘Het beeld en geluid van een voetbalwedstrijd in een bioscoop is immens’, zegt Leijssenaar. ‘Na het stadion, is de bioscoopstoel de beste plek.’