WK VOETBAL TV 1014 BRAZILIË SPORTNIEUWS!


‘Bezoekers EK-voetbal moeten mazelenvaccinatie’

0
Geplaatst 6 april, 2012 door WK Voetbal TV in EK Voetbal 2012
mazelen

Momenteel is in het westen van de Oekraïne, op de grens met Polen, Slowakije en Hongarije, een mazelenepidemie gaande.

Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) en het RIVM adviseren bezoekers van het EK-voetbal, die niet tegen mazelen gevaccineerd zijn en in het verleden geen mazelen hebben doorgemaakt, zich te laten vaccineren. Ook andere reizigersvaccinaties worden aanbevolen.

De meeste Nederlanders zijn goed beschermd tegen mazelen. Sinds 1976 krijgen alle kinderen een vaccinatie tegen deze ziekte (BMR: bof, mazelen, rodehond) aangeboden via het Rijksvaccinatieprogramma. Vóór de invoering van deze vaccinatie kreeg bijna iedereen op jonge leeftijd mazelen. Daardoor werd een levenslange natuurlijke bescherming opgebouwd. Het advies geldt dus voor mensen die niet gevaccineerd zijn tegen mazelen en de ziekte in het verleden ook niet hebben gehad.

Daarnaast wordt reizigers naar de Oekraïne geadviseerd om zich te laten vaccineren tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Afhankelijk van persoonlijke of reisomstandigheden kunnen eventueel nog andere vaccinaties nodig zijn. Ook komt zowel in Polen als Oekraïne nog rabiës (hondsdolheid) voor. Vermijd daarom contact met honden en katten. Ga direct naar een arts als u toch door een hond of kat gebeten bent.


Over de auteur

WK Voetbal TV
WK Voetbal TV

De redactie staat altijd open voor suggesties van uw kant. Heeft u een tip, wilt uw adverteren, of iets te vragen aan de redactie, dan kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

0 reactiesWees de eerste om te reageren!


Plaats een reactie

(required)Facebook